Join our online community! Login above or create an account to get started. Once logged in, interact with like-minded individuals via our feed, groups, events, and blogs. In our feed, update the community on your latest and greatest ventures, pose questions, celebrate triumphs, ask for advice, share your experiences, and browse posts by other users. Be sure to check out our public and private groups, where you can collaborate with other users on specific areas of interest or expertise. Discover upcoming classes, seminars, workshops, and more. And, browse current blogs and create your very own blog platform where you can share regular posts with our community.

Jazmin Mezei Discussion started by Jazmin Mezei 1 year ago
Gyümölcsgépek és klasszikus nyerőgépek - mi a különbség?
Különbség a gyümölcsgépek és a nyerőgépek között

A különbség a gyümölcsgépek és az online nyerőgépek között, a hagyományos nyerőgépek és a gyümölcsgépek jellemzőit vizsgálva.

A gyümölcsgép az angol elnevezés egy olyan kaszinójáték-típusra, amelyet Amerikában nyerőgépnek, Ausztráliában pedig pókergépnek hívnak. Igazából nincs nagy különbség e háromféle gép között, bár minden országnak van néhány saját kiegészítése a fogalomhoz. Mindezekben az országokban a nyerőgépet néha félkarú banditának is nevezik a kinézete és az a képessége miatt, hogy sok játékost nincstelenné tesz.

Hagyományos nyerőgépek

A hagyományos nyerőgépek hasonlóak az online nyerőgépekhez. Ezek érmével működő gépek, 3 vagy több tárcsával, amelyek akkor pörögnek, ha megnyomunk egy gombot, vagy meghúzunk egy kart a nyerőgép egyik oldalán. Ezek a hagyományos nyerőgépek tartalmaznak egy valutaérzékelőt, amely érvényesíti a játékhoz behelyezett készpénzt. Minden nyerőgép a szimbólumok mintái alapján fizet, amelyek a kijelző elülső részén láthatóak, amikor a gép megáll a pörgetésnél. A modern számítógépes chipek és technológia a nyerőgép koncepció számos izgalmas változatát eredményezte, beleértve az online nyerőgépeket is. A hagyományos kaszinókban a nyerőgépek messze a legnépszerűbb szerencsejáték-módszer, és a legtöbb kaszinó bevételének több mint felét teszik ki.


A britek szívesen nevezik ezeket a játékgépeket gyümölcsgépeknek, Amusement with Prizes (AWP) vagy félkarú banditáknak. A gyümölcsgépek általában játéktermekben, kocsmákban, klubokban, sőt egyes gyorséttermekben is megtalálhatók. Ezek a gépek általában három tárcsásak, de megtalálhatóak négy vagy hat tárcsával is, amelyek köré körülbelül tizenhat vagy huszonnégy gyümölcskép van nyomtatva. A tárcsákat megpörgetik, és ha a gyümölcsszimbólumok bizonyos kombinációi megjelennek, a gépből díjakat fizetnek ki, vagy aljátékok indulnak, amelyekben extra ösztönzőket vagy készpénzt nyerhetsz.

Ezek a gépek hasonlítanak a legtöbb nyerőgéphez, de a nagy különbség az, hogy a "gyümölcsgépek" általában játéktermekben és kocsmákban található gépek. Ezek a játékok általában m ár érdekesebbek is, különféle extra funkciókkal, aljátékokkal és pályákkal, amelyeken pénznyerési esélyekkel, nagyobb összeggel, mint amennyit általában a tárcsákról lehet nyerni. A jackpotok ezekből a hagyományos gyümölcsgépekből általában szigorúan korlátozottak. Az online nyerőgépek között is találunk olyan gyümölcsgépeket, amelyek nagyobb jackpotokat kínálnak.

Gyümölcsgépek jellemzői

A legtöbb brit gyümölcsgép általában ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, amelyeket általában a játékos aktivál, és nem véletlenszerűen. Lehetőséged van arra, hogy 1 vagy több tárcsát tarts, mielőtt a pörgetést választanád. Ez azt jelenti, hogy a megtartott tárcsa(k) nem pörög(nek), hanem megtartják az előző pörgetés eredményét. Ez időnként segíthet növelni a nyerés esélyét.

Az is előfordulhat, hogy a pörgetést követően bizonyos számú lökést kap. A lökés az Ön által választott tárcsa egy mozdulattal történő elforgatását jelenti. Jelenleg az Egyesült Királyságban egy-egy játék nem kerülhet többe 50 penznél. A gyümölcsgépek arról ismertek, hogy több jackpotot fizetnek ki, közvetlenül egymás után, de minden egyes jackpotnyereményhez új játékot kell indítani, hogy ne sérüljön a maximális kifizetési szabály. Próbálj ki egy gyümölcsgépet kedvenc online kaszinódban még ma.

Kapcsolódó források: